Hijaluronski fileri

Su dermalni fileri koji se ubrizgavaju u kožu lica injekcijama kako bi se popunile dublje bore na koži lica. Glavni sastojak hijaluronskih filera je hijaluronska kiselina, prirodna supstanca koja se i onako nalazi u ljudskom telu. Čak 50% ukupne količine hijaluronske kiseline u našem organizmu nalazi se u koži. Njihova uloga je da učine kožu punijom i elastičnijom, pa samim tim i otpornijom na nastanak novih bora. Njihova glavna prednost jeste ta što im je rizik od neželjenih reakcija sveden gotovo na minimum. Opasnost od alergijske reakcije na hijaluronski filer je zanemarljiva, pre svega zato što hijalurona već prirodno ima u koži.
Tretman se može izvesli u površinskoj i lokalno anesteziji. Nakon što se ubrizga hijaluronski filer, doktor može izmasirati tretirano područje kako bi se postigao prirodniji izgled nakon tretmana, a smanjila mogućnost nastanka grudvica ispod kože.
Tretman traje oko pola sata,a efekti su prisutni od 4 mjeseca do godinu dana,u zavisnosti od vrste filera,metabolizma organizma.
HIJALURONSKIM FILERIMA MOŽEMO POPUNITI:
Nazolabijalne bore,
Marionette,
Usne (ivice, volumen ,promjena oblika),
Bore iznad gornje usne,
Bore ispod donje usne,
Remodelacija jagodica,
Bore čeone regije,
Bore izmedju obrva
3.KOG NITI(ne hiruški facelifting ili facelift bez skalpela)
Starenjem dolazi do gubitka i djelimičnog pomjeranja masnog jastučića iz obraza u središnji dio blizu nosa. Takva promjena zajedno sa gubitkom vezivnoga tkiva u donjoj trečini lica dovodi do nastanka nazolabijalnih bora.Istovremeno pod djelovanjem gravitacije, dolazi do pojave jastučića na rubu donje vilice. Sve to dovodi promjenom izgleda lica. COG-niti koje omogućavaju da laganim potezanjem dođe do uspostavljanja novog oblika lica,bez hiruške intervencije.Ove niti služe da bi se stimulisao proces stvaranja kolagena u željenoj regiji.
Struktura niti je u obliku riblje kosti zato se u kožu unose putem male cjevčice (kanule) koja je tupoga vrha tako da bez oštećenja prolazi kroz tkivo. Kad su postavljene u potkožnom tkivu, njima se polagano i nježno rukama doktora lice poteže u željenom smjeru,zatim se nit tu kida i ostavlja.
Sama ugradnja se vrši u lokalnoj anesteziji,tako da je tretman potpuno bezbolan,a osnovna promjena koja je vidljiva na licu je podizanje jagodica i ispravljanje linije donje vilice.
Prvi rezultati vidljivi su odmah a potpuni efekt tretmana vidljiv je nakon 3-6 mjeseci.
Prosječno trajanje rezultata je 18-24 mjeseci sa mogućim individualnim odstupanjima.

Share:
× Kako vam mogu pomoći?