Radovi na implantima

Zubni implanti se u današnje vreme nameću kao najbolje rešenje u slučaju nedostatka jednog ili više zuba, uključujući i nedostatak svih zuba u vilici.Na njima je moguće staviti krunice(pojedinačne) ili most(više članova).Isto tako u slučaju totalne bezubosti, odnosno gubitka zuba, moguće je cjelokupan fiksni rad postaviti na implantatima.
Preduslov za rad na implantima su
– dovoljan volumen kosti,
-dovoljno prostora za protetičku nadogradnju,tj krunicu,
-idealna higijena usne duplje,
-završen razvoj vilica,
-moguće kontraidikacije(pušenje, ljekovi koji utiču na metabolizam kosti, šećerna bolest i druga hronična odoljenja, reuma i oboljenja vezivnog tkiva, i dr bolesti.
Iz tog razloga je vrlo bitno odrediti, da li ste Vi uopšte kandidat za implantat i radove na njima!!!
Zubni implanti se ugrađuju u kost u lokalnoj anesteziji.Nakon 3 do 6 mjeseci, individualno za svakog pacijenta u zavisnosti od kvaliteta kosti, traje proces osteointegracije. Tek pošto koštano tkivo sraste sa implantatom i ustabili se, postavlja se gingivo former, koji služi da se oblikuje kao kragna, zubno meso oko implantata.Nakon toga postavlja se suprastruktura(izgleda kao zbrušeni zub), i postavlja se protetski rad, kao idealno funkcionalno i estetsko rješenje .
Prednosti implantata
Osim što nadoknjađuju izbunljene zube ili zub, čuvaju i održavaju simetriju lica i vilica, kao i konture lice. Čuvaju kost, njenu čvrstinu, i ne dozvoljavaju njeno propadanje kao ni pomjeranje susjednih zuba i zuba antagonista.

Share:
× Kako vam mogu pomoći?